Over Mij

Wie ben ik

Jimmy van Bemmel (1993) en woon in Leiden. Mijn hobby’s zijn uiteraard sporten en verder maak ik graag een ritje op de motor. De overige tijd breng ik graag met mijn vrienden door of besteed ik aan een bezoek aan mijn ouders in de Vogezen in Frankrijk.

Mijn verhaal

Zes jaar geleden nam ik radeloos afscheid van mijn zeer geliefde sport atletiek (hardlopen) vanwege een zware lopersblessure aan mijn scheen. Ken je dat gevoel? Bijna depressief omdat je je sport niet meer kunt uitoefenen? Dit heeft zo veel meer impact dan veel mensen kunnen begrijpen. Na tal van pogingen bij sportartsen, ziekenhuis en fysio’s zonk de moed me in de schoenen. Deze hardnekkige blessure heeft al veel mensen noodgedwongen laten stoppen met hun hobby en sport op topsport- en amateurniveau. Helaas kwam ik ook in deze situatie terecht. Na tal van pogingen om toch weer te beginnen besloot ik te stoppen.

Augustus 2019 ontmoette ik mijn huidige Fysiotherapeut, trainer en duursportbegeleider. Samen zijn we een lang behandeltraject aangegaan waarmee hardlopen wellicht weer mogelijk zou zijn. Liggend op de behandeltafel kwamen er al snel wederzijdse troste verhalen over de gelopen tijden van vroeger. Poh, wat was dat een mooie tijd! De klik was daar en we zijn gestart met een aangepast schema. Ik moest wekelijks geremd worden en de verwachtingen werden getemperd. Al snel werd mij gevraagd: kan je niet zwemmen? Zo kwam ik mee te trainen met de Leidsche ZVL Triatlon. De eerste training had ik moeite om te blijven drijven en vond ik het echt niet leuk. Maar als snel maakte ik stapjes en werd ik sneller in het zwemmen. Zo werd ik ook op de fiets gesleurd om mee te trainen met de snelle gasten. De eerste keer heb ik vroegtijdig en alleen moeten terugkeren… Dit kon ik nog helemaal niet aan. Op dat moment frustrerend, later besefte ik dat het me erg veel motivatie gaf.  

De combinatie van alternatief trainen, speciale behandelingen en gericht krachttraining begon na verloop van tijd zijn vruchten af te werpen. Het lopen kon ik na een klein jaar weer wekelijks heel voorzichtig, met vallen en opstaan, weer oppakken. Het bleef bij een beperkt aantal kilometer in de week, maar ik werd fit op de fiets. 

Na heel lang werken aan een nieuwe basis en een vorm van belastbaarheid was ik klaar voor de volgende stap. Ik deed wat wedstrijdjes mee. Niet vol gas en alles om heel te blijven. Het alternatief trainen werd doorgezet en zo doe ik al mijn intervaltrainingen in het zwembad of op de fiets en koos ik de juiste momenten om te lopen. Ik werd fitter en fitter. Uiteindelijk kwam stiekem de vraag in me op of ik niet een marathon zou kunnen lopen. Dit was vroeger mijn droom en dacht ik na mijn blessure nooit meer te kunnen. April 2022 mocht het gebeuren! Met maximaal dertig kilometer in de week kon ik een marathon lopen onder de drie uur. 2.55.30 om precies te zijn. Het maakte me ongelooflijk gelukkig dat ik dit heb kunnen doen.

In de maanden daarna werd ik weer fitter en kreeg ik het zwemmen en fietsen meer onder controle. Ik ging meedoen met Divisie-wedstrijden in de triatlon. Meerdere grote wedstrijden kwamen op mijn planning en ik wist steeds een hoger niveau te halen.

Inmiddels heb ik na mijn blessure twee halve triatlons op mijn naam, een geweldig PR op de 5 en 10 km (15.50 resp. 32.39), en startte ik 8 oktober- 2023 in Eindhoven mijn tweede marathon. Ditmaal niet om hem uit te lopen, maar om een snelle tijd te noteren. Uiteindelijk sloot ik mijn wedstrijdseizoen af met een tijd van 2.46.32. Blij en trots, maar vooral heel veel motivatie voor meer. Want mijn coach Niels en ik merken dat dit nog lang geen eindstation is. Deze winter gaan we terug naar de basis en hopen we volgend jaar opnieuw een grote stap te maken. We gaan door met (alternatief) trainen. Het blijft een droom en bijzonder verhaal dat ik dit weer kan. Ik geniet enorm en wil tegelijkertijd het hoogst haalbare. Waar gaat dit me brengen in 2024? De lat gaat hoog en verder gaan we het wel zien! 

Eigen bedrijf

De lat gaat dus hoog. Niet alleen voor mezelf als atleet, maar ook start ik mijn eigen bedrijf. Inmiddels heb ik een flinke hoeveelheid aan ervaring opgedaan. Dagelijks ben ik bezig met techniek, data en alles wat bij mijn sporten komt kijken. Ik merk dat ik zelf enthousiast word wanneer ik anderen daarmee help. Dit heeft mij doen besluiten om mezelf fulltime met sporten bezig te gaan houden. Van mensen die willen starten met hardlopen en gezonder leven tot het begeleiden van atleten naar een doel. Het geven van looptechniek en krachttraining, hulp bij triatlon en het geven van personal training. Er is veel mogelijk. Elke dag staat in het teken van sport. Hiermee hoop ik mezelf en anderen naar een hoger niveau te tillen. Twijfel niet om me te contacten voor alle mogelijkheden. Wellicht kan ik je met al mijn enthousiasme helpen.